Hier is een eenvoudig en gezond lunchrecept voor een "Quinoa Salade met Groenten en Feta".

Quinoa Salade met Groenten en Feta

Ingrediënten:

  • 150 g quinoa
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 paprika (bijvoorbeeld rood of geel), in blokjes
  • 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 100 g feta kaas, verkruimeld
  • 2 handen vol spinazie of rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handjevol geroosterde noten of zaden voor extra crunch

Instructies:

  1. Quinoa Koken: Spoel de quinoa goed af onder koud water. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking (meestal 1 deel quinoa en 2 delen water; breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat het water is opgenomen). Laat het daarna afkoelen.

  2. Groenten Voorbereiden: Snijd ondertussen de komkommer, paprika en cherrytomaten. Hak de rode ui fijn.

  3. Meng de Ingrediënten: Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom. Voeg de gesneden groenten, spinazie of rucola en de verkruimelde feta toe.

  4. Dressing Maken: Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, zout en peper. Giet deze dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.

  5. Serveren: Serveer de salade in borden en voeg eventueel geroosterde noten of zaden toe voor extra smaak en textuur.

Deze quinoa salade is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en vol met plezierige texturen. Geniet ervan!

Eet smakelijk!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb