Hier is een eenvoudig en smakelijk lunchrecept met voldoende vetten en eiwitten:

Avocado en Tonijnsalade.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 blik tonijn op water (of olijfolie), uitgelekt
  • 1 eetlepel mayonaise (voor extra vetten)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (voor extra eiwitten en romigheid)
  • 1 handvol cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Een beetje citroensap
  • Verse kruiden (zoals peterselie of koriander) naar keuze

Instructies:

  1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado met een vork tot een gladde of grofgeprakte puree, afhankelijk van je voorkeur.
  3. Voeg de uitgelekte tonijn, mayonaise en Griekse yoghurt toe aan de kom.
  4. Voeg de cherrytomaten en rode ui toe, indien gebruikt.
  5. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.
  6. Meng alles goed door elkaar en garneer met verse kruiden.
  7. Serveer de tonijnsalade op een bedje van slablaadjes, op volkorenbrood, of in een wrap.

Tips:

  • Je kunt de salade ook aanvullen met andere ingrediënten zoals komkommer, paprika of olijven voor extra smaak en voeding.
  • Dit gerecht is rijk aan gezonde vetten uit de avocado en eiwitten uit de tonijn en Griekse yoghurt, waardoor het een voedzame en vullende lunch is.

Eet smakelijk!

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb